Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sałaty rzymskiej cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika
-
600 g gruszek średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
-
1 łyżka oleju o neutralnym smaku1 łyżka oleju z orzechów włoskich
-
1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)
-
orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
460.9 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1369.5 kJ /
327.3 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)
15 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Tarta z jabłkami (TM5)
1 godz.
Chrzan z jabłkami
15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Grzaniec cytrynowy
20 min